Färg, Inspiration, Utbildande

Den gröna färgen

Färgterapi och färgernas betydelse – del 7

OBS! texten nedan är inte vetenskapligt bevisad och färgterapi ska inte användas som en ersättning för medicinsk behandling. Mår du dåligt eller känner dig sjuk ska du alltid uppsöka läkare.

Den gröna färgen hittar vi vid hjärtchakrat.

Färgen förknippas med tymuskörteln (sitter högt upp i bröstkorgen, nära halsen), hjärtat, axlarna, bröstet samt nedre delen av lungorna. Sägs kunna rensa bort trög energi från blodomloppet. Kan även avgifta levern hos personer som tar starka mediciner eller äter osunt. (ändå bäst att se till att ändra kosten kanske).

Grön står för villkorslös kärlek, harmoni, healing, förlåtelse, tillit, naturen, medkänsla, fred, ömhet, empati, hopp. Grönt är hjälpsamt och osjälviskt vilket också talar för att läkare och sköterskor befinner sig under den gröna strålen. Grönt är också klarhet och förståelse. Den hjälper dig att göra ditt bästa och ger självkänsla. I naturen står grönt för liv och för sönderfall. I auran står grönt för välstånd och framgång. Hjälper vid illamående och magont, mildrar huvudvärk och är välgörande vid klaustrofobi.

Se upp! för mörkgrönt står för svek.

Vid brist av grönt finns svårigheter att älska, undviker relationer, sorg, besvikelse, känner sig oälskad/omtyckt, osäker. Kanske blivit bränd o inte vågar öppna sitt hjärta igen för att det gör för ont. Svårt att visa känslor. För att råda bot på bristen omge dig av naturen, gå ut i skogen eller i trädgård. Gröna födoämnen främjar avgiftning och ökar fysisk uthållighet, tex sallad, ärtor, paprika, persilja, kiwi, gurka, avokado. Att koppla av i ett grönt badrum lindar huvudvärk och fungerar allmänt som en hjälp att glömma dagens stress och påfrestningar.

Vid ett överskott av grönt kan det finnas svårigheter att tycka om o komma överens med andra, att känna in o förstå hur andra känner/upplever. Eller känner med allt o alla, älskar alla så väl att man inte hinner med sig själv. För att minska överskottet kan man balansera med röd som är komplementfärgen.

Hur känner du inför den gröna färgen? Känner du dig harmonisk eller besviken?

Färgterapi och färgernas betydelse – del 1: Vad är färg

Färgterapi och färgernas betydelse – del 2: Färgterapi i historien

Färgterapi och färgernas betydelse – del 3: Aura, chakra och färgernas helande kraft

Färgterapi och färgernas betydelse – del 4: Den röda färgen

Färgterapi och färgernas betydelse – del 5: Den orangea färgen

Färgterapi och färgernas betydelse – del 6: Den gula färgen

Kommentera