Färg, Inspiration, Utbildande

Den lila/violetta färgen

Färgterapi och färgernas betydelse – del 10

OBS! texten nedan är inte vetenskapligt bevisad och färgterapi ska inte användas som en ersättning för medicinsk behandling. Mår du dåligt eller känner dig sjuk ska du alltid uppsöka läkare.

Färgen lila hitta vi vid Kronchakrat som är placerat upp på hjässan.

Lila förknippas med hjässan, hjärnan och hårbotten. En användbar färg som är bra för alla inre inflammationer, virus och bakterieinfektionen samt för att motverka hjärtklappning. Bra vid hudbesvär och irritationer i hårbotten.

Lila har kortast våglängd och högst energi. Psykiskt påverkar lila vår självkänsla, värdighet och känslodjup. Ger insikt och inre visdom, står för andlig kontakt, ljus, ja alltet. Känner tacksamhet och förstår att allt i livet har en mening. Med lila kan man uppleva sig som lättsam och sprallig, full med drömmar och längtan.

Vid brist på lila kan man ha svårt att planera, veta vad man vill, inga drömmar/visioner. En känsla av orkeslöshet och att livet inte har någon mening. Det finns massor av tankar som snurrar och upplevelse av dränerad energi. För att råda bot på bristen av lila kan man äta lilafärgad mat som hjälper till att komma i rätt sinnesstäning för att ta itu med konflikterna i ens liv, eller ha några lila blommor bredvid dig när du arbetar. Själv sover jag med en ametist som är den stora beskyddaren, en mycket vacker kristall.

Vid ett överskott av lila uppstår virrighet, man kan känna sig ojordad samt omedveten om sig själv både kroppsligt och andligt. Även kraftig huvudvärk och inre tomhet. En person med överskott lever genom drömmar men förmår sig inte att genomföra dem. Vid överskott av lila kan man balanser med gul som är komplementfärgen.

Hur känner du inför den lila/violetta färgen? Upplyft eller låg? Frisk eller sjuk?

Kommentera