Martina Eriksson

Intuitiv konstnär, kreativ och skaparkraftig

Hej, jag heter Martina. Jag älskar att måla, skapa intuitivt och utan tvång. Jag hittar inspiration i naturen och utifrån mina känslor för stunden. Jag målar gärna med olika typer av verktyg och leker mig fram. En målning är sällan förutbestämd från början utan växer fram under tiden och jag vill att målandet ska vara förutsättningslöst, roligt och befriande.

Have no fear of perfection. You’ll never reach it

Salvador Dali’

Snabbfakta

Namn: Martina Eriksson

Född: 1977 i Västerås

Bor: Fortfarande i Västerås, Barkarö. Bodde en kort sväng i Uppsala när jag pluggade och min man pendlade till Stockholm

Utbildning: Förutom en mängd diverse kurser inom akryl och akvarell är jag utbildad redovisningsekonom via Yrkeshögskola i Västerås. Jag har också en magisterexamen i Arkelogi men har aldrig jobbat som arkelog (låt oss inte gå in på orsaken😜). Har läst miljövård på Uppsala universitet och Handelsrätt på Mälardalens universitet, då Högskola.

Familj: Har en man sedan många många år tillbaka, två barn (snart vuxna) och en katt (snart gammal)

Kuriosa: Pannkakor är min favoriträtt, jag älskar rosa men klär mig mycket i blått. Jag går i gång på flum och knasiga teorier. Dras till mörka historier men är samtidigt livrädd när jag läser eller hör dem. Jag fullkomligt älskar skog och att bada. Drömmer om att bo i ett litet torp vid en sjö och grön mossig skog. Jag är högkänslig och empat.

När barnen skulle beskriva mig i text i förskoleklass blev det “Bra på att laga mat” och “Bra på att trösta”. Ord som jag är mäkta stolt över och lever på än idag, flera år senare.