Uncategorized

Välkommen till Martina Creative Art

Hej och välkommen till min blogg 👋

Hur kommer det sig att jag startar den här bloggen när många andra bloggare väljer att lägga ned och är bloggandet på väg att dö ut?

Syftet med den här bloggen är att ge mig utrymme att skriva mer om mina målningar. Kunna dokumentera processen men framför allt dela med mig till de som vill läsa varför och hur en specifik målning blir till samt vad den fick mig att känna. Det finns ofta en personlig koppling till att måla och att få utvecklas i den skapande processen är något jag ser som väldigt fint. Att måla är en process som hos mig speglas utifrån mina känslor för stunden. Den kan börja på ett sätt och sluta på ett helt annat, vilket kan bero på att målningen har fått mig att ändra min sinnesnärvaro under tiden. Det är så häftigt när man upptäcker det. Jag vill också skapa entusiasm och engagemang hos de som intresserar sig för en målning jag gjort och jag inbillar mig också att de gärna vill veta mera. Kanske att en köpare även kan relatera till en specifik känsla, något som de själva sympatiserar med eller ofta tänker på. Något igenkännande att hänga på vägg i sitt eget hem, något som även betyder något och inte bara att färgkombinationen passar just det vardagsrummet.

Sen är det också en dröm om jag kan få fler att hitta inspiration att måla, för alla kan måla, på ett eller annat sätt. Så kom inte och säg att du inte kan förrän du har testat att verkligen ge dig hän. Det handlar om kunna uttrycka sig och att tilllåta sig det. Men att få starthjälp och hitta lite roliga tips och tekniker lyfter det hela ytterligare ett steg och det vill jag vara med om att ge er.

Jag tror verkligen inte att bloggandet är på väga att dö ut, många som har bloggat i många år känner sig klara med det och låter istället instagram, youtube, tiktok eller någon annan social media ta över. Jag älskar att skriva och uttrycka mig i ord och bild men på andra sociala medier så som instagram finns inte riktigt det utrymme. Det sista jag vill är att människor som följer mig bara scrollar förbi ett flöde och inte ser det jag vill förmedla.

Så därför är jag glad att göra det på det här sättet, som ett komplement till instagram eller facebook, och jag är extra glad att du har hittat hit. Jag hoppas även att ni vill dela era målningar som jag kan ha inspirerat till, det skulle jag se som en otroligt fin belöning.

Kommentera