Målningar

Moder Jord

Mother nature reveals her secrets to those who walks her path

Shikoba

Jag inspireras av naturen och älskar att omge mig av skog, blicka ut över öppna landskap och vatten. Det är där jag får återhämtning och lugn, det är där jag kan knyta an till mig själv. Jag tror på att männsiskan ska få känna sig fri och lite vild ibland precis som naturen är. Att stanna upp, andas in, känna den vilda vinden, det är som att bevittna tusentals små mirakel och det är enkelt att hitta och känna något vackert. Det är som att komma hem, hitta tryggheten och bli ett med naturen. Vi har det i oss, vi är en del av naturen och naturen är en del av oss.

Det finns ett ställe som berör mig, där bäcken är kolsvart och träden hänger tunga över vattnet som ett skydd. Sommartid finns där ett grönt skimmer som lägger sig som en slöja över ögonen. Dit kommer inga andra människor och där kan jag ta av mig skorna och känna hur markens alla små beståndsdelar absorberas under mina fötter, grundar mig och låter mig växa.

Det finns ett ställe som berör mig, där stenarna är täckta av tjock mossa och där solen sipprar in mellan granarna, kastar ljus och skugga. Att sjunka ner i den mjuka mossan, känna den under min kropp, då tillåts jag mig stillas till ro och vila.

Det finns ett ställe som berör mig, där vågorna kluckar mot bryggan, där vattnet glittrar och där tärnorna dyker. Det solvarma träbrädorna, stickorna i handflatorna och tårna i sjön. Det sakta gungandet, evigt och tidslöst.

Det finns ett ställe som berör mig, där gräset skiftar från grönt till gult. Där klövern trängs med prästkragar blåklockor och kronhjortar. Där solen går ner och himlen kommunicerar i hundratals färger, suddas ut och tynas bort, lovar en ny dag.

Kommentera