Färg, Inspiration, Utbildande

Den röda färgen

Färgterapi och färgernas betydelse – del 4

OBS! texten nedan är inte vetenskapligt bevisad och färgterapi ska inte användas som en ersättning för medicinsk behandling. Mår du dåligt eller känner dig sjuk ska du alltid uppsöka läkare.

Den röda färgen hittar vi i baschakrat/rotchakrat precis i slutet av ryggraden.

Färgen är länkad till hjärtat och blodet och associeras med kärlek. Exponering för rött ljus höjer hjärtfrekvensen och ökar blodcirkulationen och adrenalinprodukten. Denna färg bör användas med försiktighet på patienter med hjärtproblem som högt blodtryck. Mjukar upp stela muskler.

Rött står för kraft, energi, intensitet och drivkraft. Den står för mod, frigörelse, passion och spänning. Färgn kan få blyga personer att känna mod och våg komma fram ur sitt skal. Rött har en brinnande önskan att komma någonstans, men har en tendens att handla utan att tänka först. Rött kan även få oss att bli aggressiva och grälsjuka.

Finns det brist av rött i din aura händer det att du skjuter upp saker, blir energilös, otrygg, ojordad och orolig. För att råda bot på bristen kan du se till att få i dig röda födoämnen som fungera uppiggande, tex tomater, paprika, jordgubbar, chili, äpple och kryddor. Eller dra fram din röda kappa, sjal eller byxor. Kanske ett rött nagellack eller läppstift.

Finns det ett överskott av rött skapar det irritation och otålighet. Detta överskottet balanseras med grönt som är en komplementfärg.

Hur känner du inför den röda färgen? Energifylld eller orkeslös? Irritation eller passion?

Färgterapi och färgernas betydelse – del 1: Vad är färg?

Färgterapi och färgernas betydelse – del 2: Färgterapi historien

Färgterapi och färgernas betydelse – del 3: Aura, chakra och färgernas helande kraft

Kommentera