Färg, Inspiration, Utbildande

Aura, chakra och färgernas helande kraft.

Färgterapi och färgerna betydelse – del 3

Aura, chakra och färgernas helande kraft.

Det finns olika färger i din aura och varje färg har sin betydelse. Jag kommer att gå igenom varje färg var för sig i egna inlägg lite längre fram.

Så vad är auran? Alla människor omger sig av ett energifält nära kroppen, ett elektromagnetiskt fält. Det här fältet som i kallar auran är en levande del av oss själva som hela tiden utvidgas och dras ihop. Den består av sex skikt som vibrerar var en i sin egen frekvens och så även samspelet mellan färgerna inom det. Det här frekvenserna skiftar med våra tankar och känslor och så också våra färger. Det påstås att det är utifrån färgerna som man kan läsa av en människas humör, hälsa eller personliga karaktär.

De olika färgerna i auran har också en koppling till våra chakran och det påstås att auran är vårt åttonde chakra. Enligt österländsk filosofi finns sju huvudsakliga chakra och sitter längs en linje utmed ryggradens nedre del och upp till hjässan. Tänk er som kugghjul som rör sig och vibrerar på olika frekvenser. Dessa chakran sägs vara länkat till våra endokrina körtlar och fungerar i harmoni med varandra. Om något chakra inte fungerar blir hela systemet obalanserat vilket medför att energiflödena i kroppen blockeras, och på så vis påverkas vår hälsa negativt. Terapi med rätt färg kan hjälpa till att skapa balans i chakrasystemet.

De främsta chakran består av nedan:

  • Rotchakra – ryggradens bas och utstrålar rött. Påverkar blodet, ryggraden, benen, skelettet, nervsystemet, vaginan och testiklar.
  • Bukchakra (sakralchakra) – strax under naveln och utstrålar orange. Påverkar njurar, hud, fortplantningsorgan,
  • Solar plexus chakra.- strax ovanför naveln och utstrålar gult. Påverkar huden och matsmältningen och bukspottkörteln.
  • Hjärtchakrat – strax till höger om hjärtat och utstrålar grönt. Påverkar hjärta och lungor, immunsystemet och blodomloppet.
  • Halschakra – nedanför strupen och utstrålar blått. Påverkar halsen, nacken, öron och skuldror och hör ihop med sköldkörteln.
  • Ögonbrynschakra (tredje ögat)- i pannan mitt emellan ögonbrynen och utstrålar indigo. Förknippat med hjärna, ögon, öron, näsa och hör ihop med hypofysen.
  • Kronchakra – Ovanför huvudet och utstrålar violett/lila. Styr hjärnan och nervsystemet
  • Alta Major-chakrat – Livskraften och utstrålar vitt och hör ihop med halspulsådern.

Hur kan färger påverka oss och har det en helande kraft?

Jag tänker att det är upp till var och en och anamma om färgerna kan påverka våra känslor och hälsa. En teori är att ljuset som kommer in i våra ögon samspelar med mellanhjärnan och att de endokrina reaktionerna som detta orsakar påverkas av de färger vi ser. Då auran omger oss med färger och hela tiden skiftar kan den också vibrerar i fel färgfrekvens och att vi då börjar må dåligt. Genom färgterapi behandlas man med korrekta färgfrekvenser. VIKTIGT! Färger kan ha kontraindikationer så det är inte rådigt att behandla sig självt. Samtalsterapi är en viktigt del om du har psykiska sjukdomar.

I del 4 börjar vi komma in på färgerna i tolvfärgscirkeln och hur dessa påverkar oss, vad de betyder när de visar sig i vår aura samt symbolism.

Färgterapi och färgernas betydelse del 1: Vad är färg

Färgterapi och färgernas betydelse del 2: Färgterapi i historien

1 kommentar på “Aura, chakra och färgernas helande kraft.”

Kommentera