Målningar

Jag ser dig

Brunt och rosa, älskar den kombinationen och den återkommer ofta i mina målningar. Genom att fortsätta läsa här nedan kommer du att förstå varför.

Jag är fascinerad över färgernas betydelse och vad det är som gör att vi dras till en specifik färg. Genom måleriet och färgerna kan man lära känna sig själv och även uttrycka sig själv, vi kan förändra vårt sätt att må och påverka vår tillvaro till det bättre genom att veta hur färgerna påverkar oss. Färg är livet, om ni tänker er att vi ständigt omger oss av färger där naturen är ett tydligt exempel. Se bara på regnbågen, vilket färgspektra! Enligt den österländska filosofin består vi av sju färger (rött, orange, gult, grönt, blått, indigo och lila) som kallas för chakran och som har betydelse för oss och hur vi kommer i balans. Jag tänker att jag ska komma till detta i ett annat inlägg i bloggen, om chakramålning och dess färger.

Den bruna färgen sägs vara en bekväm färg att använda och får oss att må bra. Den skapar ombonad och trygghet inom familj och i hemmet och förknippas med närhet till moder jord och naturen

Den rosa färgen står för kärleken mellan mor och barn, ska vara en feminin färg. Själv tänker jag ändå kärleken mellan förälder/vårdnadshavare och barn. Den är kravlös, omsorgsfull och beslutsam. Här finns ära och moral och lugnar ner stormande känslor.

Men snälla rara, när jag läser det här så finns det så mycket likheter till mig som person.

Jag är en hemmaråtta och älskar att umgås med familjen, vi står varandra när just av den anledningen. Närheten till naturen och den trygghet den och familjen ger mig är verkligen en välsignelse. Det bruna och rosa blir tillsammans klistret som håller ihop oss som familj, därför blir den kombination både vacker och betydelsefull. För mig.

Jag har valt att ge målningen namnet “Jag ser dig”.

Har du någon gång tittat på en person och verkligen känt hur mycket du älskar den personen. Det spelar ingen roll om personen tittar på TV, läser en bok, skrattar, svarar okoncentrerat och lite random på en fråga du ställt, sjunger, gråter, pratar eller nynnar. Bara genom att titta på den personen så vet du – Jag älskar dig!

Väljer du att tolka målningen på något annat sätt? Gör den till din egen, hitta en kontakt som stämmer in på dig och dina drömmar och visioner.

Målningen finns i butiken

Kommentera