Målningar

Dammen

Det är när vishetens damm är still som näckrosorna kan blomma. Det är när du är tyst som du kan höra. Var nyfiken på din röst och betrakta dig själv och världen utan att döma, inte tolka, inte förutbestämma eller oroa dig. Bara registrera det som sker inom och utanför dig själv. Förvånas inte över dina egna reaktioner, värna dem, skydda dem och försök förstå dem. Försök förstå din egen subjektiva sanning. Om du känner dig frustrerad eller förtvivlad, acceptera det. Om du är lycklig var en lycklig människa. När detta är naturligt kan du titta närmare ner i dammens djup, få syn på dem mer komplicerade mönster, det som förvillar och grumlar så du inte kan se botten. Du kommer hitta nya sidor hos dig själv, ständig förvånas med behag eller obehag.

Att näckrosorna kom till vara av ren slump. När jag höll på med bakgrunden såg jag djup och skuggor och hur lummiga grenar hänger ned mot en vattenyta. För mig ligger dammen undangömd, den bär på en hemlighet.

Till att måla näckrosorna har jag använt mig av en palettkniv och akrylfärg direkt från färgtuben. Bakgrunden är målad i akrylfärg och akrylink.

Denna målning ingick i den vernissage jag hade i maj under temat Självkänsla.

Kommentera